xpra icon
Bug tracker and wiki

This bug tracker and wiki are being discontinued
please use https://github.com/Xpra-org/xpra instead.


Custom Query (2683 matches)

Filters
 
Or
 
  
 
Columns

Show under each result:


Results (67 - 69 of 2683)

Ticket Resolution Summary Owner Reporter
#1543 fixed sound source stopping DocMAX DocMAX
Description

Why do i get this?

xpra v2.0.2-r15657
Linux server 4.4.0-79-generic #100-Ubuntu SMP Wed May 17 19:58:14 UTC 2017 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
....
'ximagesrc', 'xingmux', 'xvimagesink', 'y4mdec', 'y4menc', 'yadif', 'zbar', 'zebrastripe']
2017-06-12 01:58:47,700 sound source missing ['mp3parse'] from ('mp3parse ! mad', 'qtdemux')
2017-06-12 01:58:47,703 sound source missing ['faac'] from ('faac', 'mp4mux')
2017-06-12 01:58:47,703 sound source initialized sound codecs:
2017-06-12 01:58:47,704 sound source   - encoder/decoder       (de)payloader         stream-compressor
2017-06-12 01:58:47,704 sound source * opus+ogg :
2017-06-12 01:58:47,705 sound source   - opusenc               oggmux
2017-06-12 01:58:47,705 sound source   - opusdec               oggdemux
2017-06-12 01:58:47,707 sound source * vorbis+mka :
2017-06-12 01:58:47,707 sound source   - vorbisenc             webmmux
2017-06-12 01:58:47,707 sound source   - vorbisdec             matroskademux
2017-06-12 01:58:47,708 sound source * flac+ogg :
2017-06-12 01:58:47,708 sound source   - flacenc               oggmux
2017-06-12 01:58:47,708 sound source   - flacparse ! flacdec   oggdemux
2017-06-12 01:58:47,709 sound source * mp3 :
2017-06-12 01:58:47,710 sound source   - lamemp3enc
2017-06-12 01:58:47,711 sound source   - mpegaudioparse ! mad
2017-06-12 01:58:47,711 sound source * aac+mpeg4 :
2017-06-12 01:58:47,712 sound source   - avenc_aac             mp4mux
2017-06-12 01:58:47,712 sound source   - faad                  qtdemux
2017-06-12 01:58:47,712 sound source * wav+lz4 :
2017-06-12 01:58:47,713 sound source   - wavenc                                      lz4
2017-06-12 01:58:47,714 sound source   - wavparse                                    lz4
2017-06-12 01:58:47,714 sound source * wav+lzo :
2017-06-12 01:58:47,715 sound source   - wavenc                                      lzo
2017-06-12 01:58:47,716 sound source   - wavparse                                    lzo
2017-06-12 01:58:47,717 sound source * wav :
2017-06-12 01:58:47,717 sound source   - wavenc
2017-06-12 01:58:47,718 sound source   - wavparse
2017-06-12 01:58:47,718 sound source * wavpack :
2017-06-12 01:58:47,719 sound source   - wavpackenc
2017-06-12 01:58:47,719 sound source   - wavpackparse ! wavpackdec
2017-06-12 01:58:47,720 sound source * speex+ogg :
2017-06-12 01:58:47,720 sound source   - speexenc              oggmux
2017-06-12 01:58:47,721 sound source   - speexdec              oggdemux
2017-06-12 01:58:47,720 verify_started() process=<subprocess.Popen object at 0x7f6151eda0d0>, info={}, codec=unknown
2017-06-12 01:58:47,721 sound source * opus :
2017-06-12 01:58:47,721 Warning: the sound source process has failed to start
2017-06-12 01:58:47,721 sound source   - opusenc
2017-06-12 01:58:47,722 sound source   - opusparse ! opusdec
2017-06-12 01:58:47,722 cleanup() sending cleanup request to sound source
2017-06-12 01:58:47,722 sound source * flac+ogg :
2017-06-12 01:58:47,722 sound source   - flacenc               oggmux
2017-06-12 01:58:47,722 sound source   - flacparse ! flacdec   oggdemux
2017-06-12 01:58:47,723 sound source * opus+mka :
2017-06-12 01:58:47,723 sound source   - opusenc               webmmux
2017-06-12 01:58:47,723 sound source   - opusdec               matroskademux
2017-06-12 01:58:47,723 sound source * flac :
2017-06-12 01:58:47,724 sound source   - flacenc
2017-06-12 01:58:47,724 sound source   - flacparse ! flacdec
2017-06-12 01:58:47,724 sound source * mp3+mpeg4 :
2017-06-12 01:58:47,725 sound source   - lamemp3enc            mp4mux
2017-06-12 01:58:47,726 sound source   - mpegaudioparse ! mad  qtdemux
2017-06-12 01:58:47,733 sound source is_pa_installed() pactl_bin=/usr/bin/pactl
2017-06-12 01:58:47,735 sound source SoundSource(..) found matching codecs ['opus+ogg']
2017-06-12 01:58:47,794 sound source SoundPipeline.start() codec=opus+ogg
2017-06-12 01:58:47,795 sound source update_state(active)
2017-06-12 01:58:47,825 sound source SoundPipeline.start() done
2017-06-12 01:58:47,843 sound source update_state(ready)
2017-06-12 01:58:47,857 sound source update_state(paused)
2017-06-12 01:58:47,860 sound source update_state(active)
2017-06-12 01:58:47,870 sound source SoundPipeline.cleanup()
2017-06-12 01:58:47,870 sound source SoundPipeline.stop() state=active
2017-06-12 01:58:47,871 sound source stopping
2017-06-12 01:58:47,871 sound source update_state(stopped)
2017-06-12 01:58:47,876 sound source SoundPipeline.stop() done
2017-06-12 01:58:47,879 new_stream(source_subprocess_wrapper(31340), opus+ogg)
2017-06-12 01:58:47,877 sound source SoundPipeline.cleanup() bus=<Gst.Bus object at 0x7f3085879e10 (GstBus at 0x22b0310)>
2017-06-12 01:58:47,891 sound source SoundPipeline.cleanup() bus_message_handler_id=1
2017-06-12 01:58:47,892 sound source SoundPipeline.cleanup() done
2017-06-12 01:58:47,893 sound_control(sync, (0,))
2017-06-12 01:58:48,234 sound source cleanup() wrapped object=SoundSource('pulsesrc device="null.monitor" name="src" ! queue name=queue min-threshold-time=0 max-size-buffers=0 max-size-bytes=0 max-size-time=50000000000000 leaky=2 ! volume name=volume volume=1.0 ! opusenc complexity=0 ! oggmux max-delay=20000000 max-page-delay=20000000 ! appsink name=sink emit-signals=true max-buffers=10 drop=true sync=false async=false qos=false' - None)
2017-06-12 01:58:48,236 sound source SoundPipeline.cleanup()
2017-06-12 01:58:48,238 sound source SoundPipeline.cleanup() bus=None
2017-06-12 01:58:48,240 sound source cleanup() wrapped object=None
2017-06-12 01:58:48,241 sound source cleanup() wrapped object=None
2017-06-12 01:58:48,245 sound_source_exit(source_subprocess_wrapper(31340), ())
2017-06-12 01:58:48,246 stop_sending_sound() sound_source=source_subprocess_wrapper(31340)
2017-06-12 01:58:48,247 cleanup() sending cleanup request to sound source
2017-06-12 01:58:48,255 sound_control(new-sequence, (1,))
2017-06-12 01:58:48,256 sound_source_exit(source_subprocess_wrapper(None), ())
#1550 fixed NVENC7 active but not used? DocMAX DocMAX
Description

I did everything like described on the website to make NVENC7 work. (NVENC8 seems to be not supported yet) Everything looks like NVENC is up and running, but it seems hardware acceleration is not done. (CPU is at 100% on server, framerate on client is at about 10fps).

Maybe i need license keys? But would i get a notice on xpra start about this?

Versions Client + Server:

xpra v2.1 (svn)
Linux game 4.11.4-1-ARCH #1 SMP PREEMPT Fri Jun 9 07:46:48 CEST 2017 x86_64 GNU/Linux
Geforce GTX 970

Cmdline Server:

xpra start :100 --auth=none --daemon=no --video-encoders=nvenc

Cmdline Client:

xpra attach ssh:game:100

Diags Server:

video.encoding.video-encoder.ffmpeg=disabled
video.encoding.video-encoder.nvenc=active
video.encoding.video-encoder.vpx=disabled
video.encoding.video-encoder.x264=disabled
video.encoding.video-encoder.x265=disabled
2017-06-15 17:50:23,872 NVidia driver version 381.22
2017-06-15 17:50:23,872 NVENC license keys:
2017-06-15 17:50:23,880 * version common: 0 key(s)
2017-06-15 17:50:23,880 * version 7: 0 key(s)
Jun 15 17:54:51 game xpra[14208]: X.Org X Server 1.19.3
Jun 15 17:54:51 game xpra[14208]: Release Date: 2017-03-15
Jun 15 17:54:51 game xpra[14208]: X Protocol Version 11, Revision 0
Jun 15 17:54:51 game xpra[14208]: Build Operating System: Linux 4.9.11-1-ARCH x86_64
Jun 15 17:54:51 game xpra[14208]: Current Operating System: Linux game 4.11.4-1-ARCH #1 SMP PREEMPT Fri Jun 9 07:46:48 CEST 2017 x86_64
Jun 15 17:54:51 game xpra[14208]: Kernel command line: initrd=\kernel\arch\initramfs-linux.img root=LABEL=arch rw intel_iommu=on loglevel=3 modprobe.blacklist=nouveau
Jun 15 17:54:51 game xpra[14208]: Build Date: 07 April 2017  05:42:48PM
Jun 15 17:54:51 game xpra[14208]:  
Jun 15 17:54:51 game xpra[14208]: Current version of pixman: 0.34.0
Jun 15 17:54:51 game xpra[14208]:         Before reporting problems, check http://wiki.x.org
Jun 15 17:54:51 game xpra[14208]:         to make sure that you have the latest version.
Jun 15 17:54:51 game xpra[14208]: Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
Jun 15 17:54:51 game xpra[14208]:         (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
Jun 15 17:54:51 game xpra[14208]:         (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
Jun 15 17:54:51 game xpra[14208]: (++) Log file: "/var/run/user/1000/xpra/Xorg.:100.log", Time: Thu Jun 15 17:54:51 2017
Jun 15 17:54:51 game xpra[14208]: (++) Using config file: "/etc/xpra/xorg.conf"
Jun 15 17:54:51 game xpra[14208]: (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
Jun 15 17:54:51 game xpra[14208]: Warning: some of the sockets are in an unknown state:
Jun 15 17:54:51 game xpra[14208]:  /run/user/1000/xpra/game-100
Jun 15 17:54:51 game xpra[14208]:  /var/run/xpra/game-100
Jun 15 17:54:51 game xpra[14208]:  please wait as we allow the socket probing to timeout
Jun 15 17:54:57 game xpra[14208]: created unix domain socket: /run/user/1000/xpra/game-100
Jun 15 17:54:57 game xpra[14208]: created unix domain socket: /var/run/xpra/game-100
Jun 15 17:54:58 game xpra[14208]: Warning: webcam forwarding is disabled
Jun 15 17:54:58 game xpra[14208]:  the virtual video directory '/sys/devices/virtual/video4linux' was not found
Jun 15 17:54:58 game xpra[14208]:  make sure that the 'v4l2loopback' kernel module is installed and loaded
Jun 15 17:54:58 game xpra[14208]: found 0 virtual video devices for webcam forwarding
Jun 15 17:54:58 game xpra[14208]: pulseaudio server started with pid 14284
Jun 15 17:54:58 game xpra[14208]: GStreamer version 1.12.0 for Python 2.7.13 64-bit
Jun 15 17:54:58 game xpra[14208]: D-Bus notification forwarding is available
Jun 15 17:54:58 game xpra[14208]: xpra X11 version 2.1 64-bit
Jun 15 17:54:58 game xpra[14208]:  uid=1000 (docmax), gid=100 (users)
Jun 15 17:54:58 game xpra[14208]:  running with pid 14208 on Linux
Jun 15 17:54:58 game xpra[14208]:  connected to X11 display :100 with 24 bit colors
Jun 15 17:54:58 game xpra[14208]: xpra is ready.
Jun 15 17:54:59 game xpra[14208]: printer forwarding enabled using postscript and pdf
Jun 15 17:54:59 game xpra[14208]: 11.8GB of system memory
#1420 fixed Unable to start multiple gnome-terminals Doug Doole Doug Doole
Description

This is on Ubuntu 14.04.5.

I have started my Xpra server with: xpra start :10 --start-new-commands=yes

I connect locally to the server with: xpra attach ssh:localhost:10

I then try to start multiple copies of gnome-terminal by repeatedly invoking: xpra control :10 start gnome-terminal

The first always succeeds, but on a later attempt (typically the second), the Xpra server hangs. When this happens, the title bar and border of the new gnome-terminal appears but the contents are black. Nothing responds in any of the Xpra managed windows. Furthermore, the Xpra icon in the systray is changed to the clipboard icon. (I do not do anything with the clipboard - just run the xpra control commands.)

Running xpra list reports that the session is LIVE. Attempting to stop the session may report success or may give a connection timed out error. Either way, several Xpra processes are left running. It is necessary to manually kill the Xorg-for-Xpra process to clean up Xpra.

In the email thread (same subject as this ticket), Antoine suggested that the problem may be that gnome-terminal is running multiple windows from a single process. It looks like this is the problem as changing the command to: xpra control :10 start gnome-terminal --disable-factory causes each instance to be a separate process and avoids the hang.

Note: See TracQuery for help on using queries.