xpra icon
Bug tracker and wiki

Opened 6 years ago

Closed 6 years ago

Last modified 6 years ago

#657 closed defect (duplicate)

debian wheezy hangs on start with the tray

Reported by: Antoine Martin Owned by: Smo
Priority: minor Milestone: 0.15
Component: platforms Version: trunk
Keywords: Cc: onlyjob@…

Description

Debian Wheezy up to date with default gnome3 desktop seems unable to start without the patch attached which disables the system tray menu.

Attachments (1)

disable-tray.patch (455 bytes) - added by Antoine Martin 6 years ago.
patch to disable the system tray and allow wheezy client to start

Download all attachments as: .zip

Change History (13)

Changed 6 years ago by Antoine Martin

Attachment: disable-tray.patch added

patch to disable the system tray and allow wheezy client to start

comment:1 Changed 6 years ago by Antoine Martin

Owner: changed from Antoine Martin to alas

Please confirm the bug is present on a fresh install.

(this may also affect other platforms, like Ubuntu, etc - and may affect us eventually on platforms we really care about)

comment:2 Changed 6 years ago by Antoine Martin

I didn't think of trying it (doh), but --no-tray should do the same thing and is much easier to test!

Last edited 6 years ago by Antoine Martin (previous) (diff)

comment:3 Changed 6 years ago by Antoine Martin

Debian ticket: bug 759202

gnome-shell fail ticket: #476

Last edited 6 years ago by Antoine Martin (previous) (diff)

comment:4 Changed 6 years ago by Antoine Martin

Priority: criticalmajor

This may have been fixed by r7457, at least now I am unable to get wheezy to get stuck, either with trunk or with v0.14.4

It would be very useful to know which change fixed things (assuming that it was an xpra change and not a system library update)

Lowering priority.

comment:5 Changed 6 years ago by onlyjob

Cc: onlyjob@… added

comment:6 Changed 6 years ago by Antoine Martin

Priority: majorminor

I am pretty sure that this was fixed by r7458 and not by r7457.

Odd that it only seemed to affect Debian, but good that it is fixed.

afarr: probably still worth double checking (and having a Debian system to test is provably useful for finding bugs like this one), but a lower priority now. Close when confirmed.

comment:7 Changed 6 years ago by Antoine Martin

(both changes were included in some form in 0.14.4)

comment:8 Changed 6 years ago by Antoine Martin

Wait, no. That is nonsense. Those changes are server side. How could that possibly cause a client to hang?

Still looks fixed but I have no idea why!

comment:9 Changed 6 years ago by Smo

Owner: changed from alas to Antoine Martin

I can't seem to reproduce this using a fresh install of debian wheezy with gnome and xpra 0.14.4 from the winswitch repo.

Is there a specific program that is triggering this maybe?

comment:10 Changed 6 years ago by Antoine Martin

Owner: changed from Antoine Martin to Smo

Please try 0.13.x and 0.14.0, the reporter said in the Debian ticket that this has been broken for a while.

comment:11 Changed 6 years ago by Antoine Martin

Resolution: duplicate
Status: newclosed

I believe this is the same bug as #681, which has more details and a fix.

Closing as duplicate.

comment:12 Changed 6 years ago by Antoine Martin

Fixed in r7653.

Note: See TracTickets for help on using tickets.